Hardy´s hjemmeside

Bestigning af Elbrus Europas højeste bjerg

I året 2012 rejste jeg med Topas til Kakasus.

Rusland – Bestigning af Elbrus 5642m, europas højeste bjerg

(sværshedsgrad 5-6) Bjergbestigning med Topas rejser

 

Jeg rejste med tog til København, hvor jeg mødte de andre deltagere til turen, man opdager det ved at de rejser i vandrestøvler – hvis nu rygsækken skulle blive borte under rejsen.

Derfra flyv vi til Moskva hvor vi havde en dag til sightseeing før den videre flyve rejse til Kaukasus som ligger i det sydligere Rusland. Ikke de Sikkerste fly vi rejste med, vi blev også tilbagekaldt idet det var problemer med flyveren, efter længere ventetid kom vi med et andre ældre flyv sydpå.

Kaukasusbjergene i Rusland byder på flotte naturoplevelser og alpine omgivelser. Vores bestigningstur af Mt. Elbrus gad os et spændende indblik i et land med store kontraster, enorme afstande, vild og tillokkende natur og som kronen på værket, kom jeg på toppen af Europas højeste bjerg.

Vi ankom til et hotel som lå mellem bjergene i dalen, det bar præg af islamiskes kultur. Se de flotte foto fra område i linket her på siden. Her boede vi de første dag, inden vi begyndte opstigningen til Mt. Elbrus, hvor vi skulle bo i ca. 3.300 meter højde, dette var vores base de næste par dage. 

Vi boede i nogle gamle og primitive bliktønder hvor vi sov 4 til seks personer i hver. Det eneste wc var et træskur ude på is klippen, der var et lille hul i jorden som var det eneste toilet. Så i kan tænke jer hvordan det var at komme ud tidlig morgen i flere graders frost og tage bukser ned …… 

Hovedvægten på denne 12-dages tur lå på bestigningen af Mount Elbrus (5.642 m). Vi forberete os til bestignigen med et grundigt akklimatiseringsprogram, hvor vi forud for selve bestigningen brugte adskellige dage på trekking og gradvis tilvænning af højden. Mt. Cheget, alpin trekking, akklimatiseringstur til Pastukhov Rocks og introduktion til alpinisme var alle dele af den vigtige forberedelse til selve topbestigningen.

Derudover nød vi naturligvis naturen, opleve kulturen og livet i Baksandalen. Både på hjem og udrejsen til Kaukasus var vi på sightseeing i Moskvas historiske bydel Kreml, gågaden og Moskva´s smukke undergrundsbane.

En speciel tak til holdet samt til guiden Mette for det venskabelige og hyggelige sammenhold under rejsen.

 

Se fotos jeg har taget i Kakasus 
på linket til højre.

Youtube Video fra Elbrus